Week-end plin la Clubul Copiilor

Acest week-end se anunță unul foarte interesant. La Clubul Copiilor au loc două evenimente mult așteptate de către elevi și profesori.

Primul dintre ele aduce natura în orașul nostru. Clubul Copiilor Pașcani este una din unitățile de învățământ din țară participante în competiţia de proiecte de service learning „Natura în oraş”.Cele 50 de şcoli din România înscrise  în proiect vor căuta soluţii inovative şi provocatoare prin care locuitorii să fie încurajaţi să redea naturii importanţa cuvenită în viaţa oraşului. Iar, la final, cele mai bune 25 de idei vor fi finanţate de către Lidl România pentru a putea fi puse în practică.

Astfel, în acest week-end, la Clubul Copiilor Pașcani, va avea loc un curs de două zile susţinut de doi traineri ai Fundaţiei Noi Orizonturi pe tematicile Mediu şi Scrierea şi Implementarea Proiectelor de Service – Learning.

Fundația Noi Orizonturi, le promite elevilor și profesorilor participanți că în acest curs vor afla:

Care sunt cele mai mari provocări ale mediului în spaţiul urban;

Ce poţi face pentru a încurajeza natura să îşi creeze loc în viaţa oraşului;

Ce înseamnă un proiect de service-learning;

Cum să gândeşti, să scrii şi să implementezi un proiect de service-learning;

Ce trebuie să faci pentru a obţine finanţarea de 500 RON pentru a pune ideea ta de proiect în practică.

Participarea la acest curs este destinată exclusiv elevilor înscriși la Clubul Copiilor Pașcani, iar cei interesați trebuie să ia legătura cu profesorii coordonatori de cercuri.

Tot în acest week-end are loc Atelierul de Robotică la Clubul Copiilor Pașcani, la inițiativa Clubului de Ecologie şi Turism Moldavia. În data de 14 octombrie, 20 de elevi ai cercului de Informatica vor învăța de la un specialist cum pot să programeze un robot. Ei vor face cunoștință cu mBot, un robot programabil care le va fi partener în primele proiecte de robotică. Acest model va rămâne la Clubul Copiilor și după cel de-al doilea atelier, din data de 21 octombrie, astfel încât informaticienii își vor putea experimenta orice idee creativă într-un mod practic care va fascina atât viitori inventatori, cât și amatorii dornici să afle mai multe despre lumea construcției și programării de roboți.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required