Acasă » Despre noi

Categoria Despre noi

Activități online ale cercului de Șah și Fotocineclub

Pentru membrii cercurilor fotocineclub/șah de la Clubul Copiilor Pașcani și filiala Hălăucești am creat clase virtuale în GoogleClassroom, ca alternativă la pregătirea directă, adresa sitului fiind https://classroom.google.com/
Intenționăm să continuăm, pe cât posibil, pe această cale, parcurgerea tematicii ședințelor de cerc, oferindu-vă materiale de studiu și activități de învățare/exersare/evaluare.


O bună parte din activitatea de la cercul de șah o vom transfera și pe situl www.chesskid.com, unde vom organiza competiții interne (turnee și concursuri de rezolvare de probleme), fiecare copil primind un id și o parolă, pe care le va obține după înscrierea în clasa virtuală din GoogleClassroom.
Pentru a vă putea înscrie în GoogleClassroom trebuie să aveți cont pe Google (gmail) și un cod de acces al clasei, pe care îl veți solicita prin email, la adresa r_buzenchi[..]yahoo.fr sau prin SMS/WhatsApp la nr. 0768857134.

Vă așteptăm!

Oferta educațională a Clubului Copiilor Pașcani

Anul școlar 2018-2019 aduce schimbări importante în oferta educațională a Clubului Copiilor Pașcani. Fiecare cerc și-a diversificat conținuturile pe care le va aborda, iar grupele de elevi vor fi constituite într-o manieră mai specifică decât până acum. Astfel, elevii vor opta la înscriere pentru unul din domeniile pe care le oferă cercul pe care și l-au ales.

La Cercul de Informatică, se vor forma 9 grupe a câte 12 elevi, ce vor opta pentru unul din următoarele domenii: Aplicații de birotică, Robotică, Editare video, Programare, Grafică pe calculator, Web design.

Cercul de Coregrafie oferă în anul școlar următor domenii variate, cum ar fi: Dans modern, Dans clasic, Folclor, Folclor stilizat, Dans de caracter și de societate, Turism si orientare.

La cercul de Muzică Ușoară, copiii vor putea opta pentru: Clarinet, Saxofon, Pian sau Canto.

Cercul de Karting adaugă în ofertă și Ciclism pentru copii-antrenamente de indemanare si obstacole, Mecanica pentru copii, Legislatie rutiera pentru copii.

La cercul de Pictură, elevii vor putea opta pentru Pictura decorativa, Pictura de sevalet, Pictura pe sticla.

Cercul de Tenis de Masă își diversifică oferta educațională, având următoarele optiuni: Tenis de masa, Badminton, Handbal.

Cercul de Chimie Experimentală propune pentru anul școlar următor 13 grupe de elevi pentru următoarele optiuni: Chimia și mediul, Chimia și calculatorul, Chimia și viața, Minuni în eprubeta, Cât mai aproape de stele, Chimia prin probleme și lucrări de laborator, Chimist curios, om sănătos, Familia soarelui, Să cunoaștem Universul, Universul un mister.

Cercul de Floricultură le propune elevilor următoarele domenii: Florile- parfum și culoare, Am și eu grădina mea, Specii floricule de apartament, Pledoarie pentru viață, Specii floricule pentru parcuri și grădini.

Noutatea anului școlar 2018-2019 o constituie înființarea a 4,5 grupe de șah și 4,5 grupe de canto clasic și popular.

Elevii se pot înscrie încă de pe acum, la unul sau mai multe din aceste cercuri. Pentru aceasta trebuie să vină la sediul nostru din strada Vasile Alecsandri, nr. 12 pentru a completa cererea de înscriere. Această cerere poate fi descărcată și de aici și depusă la sediul unității. Precizăm că aceste cursuri vor începe pe 10 septembrie 2018, iar locurile sunt limitate. 

[envira-gallery id="345"]

Concurs județean de informatică

Clubul Copiilor Pașcani și Liceul Tehnologic Economic „N. Iorga” Pașcani organizează, în data de 19 mai 2018, concursul județean de informatică – „Copilăria între poveste și calculator”, cuprins în CAEJ 2018, aprobat de ISJ Iași, cu nr. 315/19.01.2018, domeniul științific, pozitia 150. În acest document găsiți invitația, regulamentul concursului și fișa de înscriere.
Va așteptăm cu interes să participați!
Coordonatorii,
pof. ROTARIU Irina Ștefana și prof. TCACI Carmen.

Clubul Copiilor Pașcani este cunoscut în 6 țări

ERASMUS+ „Innovative Cross -Curricular Lessons”

În cursul anului 2017, Clubul Copiilor Pașcani a demarat proiectul ERASMUS+ „Innovative Cross -Curricular Lessons”, parteneriat strategic KA2, proiect ce implică 6 unități de învățământ din următoarele țări: Turcia, România, Lituania, Italia, Grecia și Bulgaria. Scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea predării și învățării în manieră cross-curriculară, de a oferi profesorilor oportunitatea de a cunoaște strategii inovative ce combină noutățile tehnologice cu limbile străine, iar elevilor posibilitatea de a-și dezvolta competențele de comunicare  în limba engleză, dar și gândirea critică și învățarea prin descoperire.

În perioada 25 – 29 noiembrie 2017 a avut loc prima mobilitate din cadrul proiectului, în localitatea Çanakkale – Turcia. Clubul Copiilor Pașcani a fost reprezentat de către prof. Maria VATAMANU – directorul instituției și prof. Irina ROTARIU, prof. Elena CARP și prof. Genovica DUMEA.

Scopul întâlnirii a fost, pe de o parte, de a cunoaște unitățile de învățământ implicate în proiect și, pe de altă parte, de a stabili agenda proiectului pentru următoarele mobilități.

Întâlnirea a fost un success, partenerii noștri străini fiind impresionați de specificul non-formal al activităților Clubului Copiilor, de paleta diversă de cercuri oferite și de conținuturile predate, care completează ceea ce oferă învățământul formal.

Următoarea întâlnire a proiectului va avea loc la Clubul Copiilor Pașcani, în perioada 10-16 martie 2018 și va fi un bun prilej pentru noi să fim ambasadorii României și să le arătăm că ospitalitatea românească este o realitate și că învățământul românesc este unul de calitate.

[envira-gallery id="298"]

Proiectul Moș Natura de la Clubul Copiilor Pașcani

Clubul Copiilor Pașcani se află printre cele 25 de unități școlare din țară care au fost selectate în vederea finanțării proiectului elaborat de voluntarii și cadrele didactice ale unității. Finanțarea este oferită de către LIDL, iar perioada de derulare este 15 noiembrie-15 decembrie 2017.


În prima etapă, Clubul Copiilor Pașcani s-a numărat printre cele 50 de unități școlare din țară care au fost selectate în vederea formării în cadrul Academiei de Service Learning, oportunitate oferită de Fundația Noi Orizonturi. După sesiunea de formare, realizată de formatorii Fundației Noi Orizonturi la Clubul Copiilor Pașcani la cursul de formare, profesorii și elevii implicați au elaborat proiectul “Moș Natura”. Prin acest proiect voluntarii își propun să îmbunătățească aspectul vizual al orașului nostru. În acest sens, timp de 4 săptămâni, vor colecta deșeurile din hârtie și carton de la blocurile din zona Vale, vor valorifica aceste deșeuri, iar cu banii obținuți vor oferi cadouri copiilor defavorizați de la Complexul de Servicii “M. Sadoveanu” din Pașcani.

Activități inedite de Ziua Mondială a Educației

Clubul Copiilor Pașcani a găzduit astăzi două activități prin care am sărbătorit Ziua Mondială a Educației. Prima dintre ele a marcat Zilele Casei Corpului Didactic “Spiru Haret”, eveniment inițiat de directorul acesteia, prof. Silviu Iordache și de prof. Lidia Andronache și la care au participat zeci de profesori și elevi din Pașcani, dar și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași, ai Consiliului Județean și ai comunității locale.

A doua activitate a fost o experiență de neuitat pentru elevii noștri, deoarece au fost gazde primitoare pentru colegii lor implicați în proiectul KA2 al Colegiului Național Garabet Ibrăileanu Iași. Astfel, aproximativ 20 de adolescenți din 5 țări europene (Franța, Anglia, Irlanda, Bulgaria și România) au participat alături de elevii Clubului Copiilor la ateliere de lucru în cadrul fiecărui cerc. Considerăm că și pentru invitații noștri a fost o zi ce le va rămâne în memorie, deoarece s-au arătat deosebit de încântați de activitățile din cadrul cercurilor, de maniera în care sunt transmise cunoștințele de către profesori, de conținuturile alese, de tot ceea ce îi face pe elevi să vină la Clubul Copiilor în timpul lor liber, pentru a-și completa cunoștințele învățate la școală.

[envira-gallery id="206"]

Au început înscrierile!!!

Clubul Copiilor Pașcani își deschide porțile pentru anul școlar 2017-2018.

Copiii interesaţi să participe la activităţile care se desfăşoară la cercurile artistice, ştiinţifice şi sportive, se pot înscrie începând de astăzi. Părinții sau tutorii legali ai acestora trebuie să completeze o cerere de înscriere, care se găsește la Clubul Copiilor sau se poate descărca de aici și să o depună la sediul unității noastre, din strada Vasile Alecsandri, nr. 12.

Activitățile Clubului Copiilor sunt coordonate de profesori cu experiență și foarte bine pregătiți și se desfășoară în trei locații: Pașcani, Hălăucești și Ruginoasa.

Cercurile din acest an școlar sunt următoarele: Chimie Experimentală, Pictură, Muzică Ușoară Vocală și Instrumentală, Atelierul Fanteziei, Informatică, Floricultură, Orchestră Muzică Populară, Karting, Coregrafie și Tenis de masă (la Pașcani), Chimie Experimentală și Tapiserie-Țesătorie (la filiala Ruginoasa), Gimnastică Ritmică, Fotocineclub și Sanitarii Pricepuți (la filiala Hălăucești).

Participarea copiilor la activități este gratuită.

Informaticienii impresionează din nou

În data de 20 mai 2017 trei dintre elevii înscriși la Cercul de Informatică au participat la secțiunea Calculator a Proiectului „Legături Virtuale – experiențe de învățare”, ce a avut loc la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani.

Elevii Vlad-Andrei Jitaru (clasa a IV-a), Tavi Mătăsaru (clasa a VIII-a) și Denis Pleșcan (clasa a IX-a) și-au prezentat proiectele realizate pentru acest eveniment, ce a avut ca temă “Noutăți Informatice”.

Cei trei au prezentat aplicații pentru dispozitivele cu Android, aplicații dezvoltate folosind platforma App Inventor. Este vorba despre: un music-player (Denis), o aplicație care îți prezice viitorul (Tavi) și un joc foarte complex cu treisprezece șoricei (Andrei). Îi felicităm pentru munca depusă și le dorim mult succes pe drumul pe care și l-au ales.

[envira-gallery id=”125″]

iulie 2022
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031